2000-2001
Stijgende olieprijzen?

Gas terug!
Even bijtanken!
Kip met bier
'Neem een blikje bier en drink de helft op. Voeg aan het bier kruiden en knoflook toe (of wat u maar lekker vindt) en stop het blikje in de kont van de kip. Zet het blikje met daarop de kip op het rooster en laat de kip goed gaar worden. Dat kan alleen op een barbecue met deksel en duurt ruim een uur. Maar dan heb je ook wat. Zo'n lekkere kippetje heeft u nog nooit gegeten.'

OP HET PANEEL van de Leeuwen en Neushoorns dendert een op hol geslagen kudde dieren in houtskool voorbij. In het zwakke licht van de fakkels doemen creaturen op in de duisternis als geesten uit de onderwereld. Dat holbewoners de Grot van Chauvet 35.000 jaar geleden als stamonderkomen gebruikten toont het detail in de circel. Een prehistorische mens heeft een waarschijnlijk mystiek teken op de muur gekrast. Jean-Marie Chauvet legt een verband met een stam die bekend staat als Tronquie d'Arbre. Op de detailfoto ziet u het ruineteken waarvan de betekenis nog onbekend is.
De Fallus Debatten
Na het zien van de theaterproductie Lulkoek (Peer, 1998) vroeg de Nederlandse schrijver L.Rozenwater mannen hun werkelijke gedachten over hun penis uit te spreken.
Enerzijds was hij bezorgd omdat zoveel
gepraat van mannen betrekking heeft op de
fallus, anderzijds was hij nieuwsgierig naar wat mannen over hun penis verborgen houden.
Hij sprak met 200 mannen met uiteenlopende achtergronden over hun meest intieme lichaamsdeel. Voor veel van hen was het de eerste keer dat zij uitspraken wat altijd verborgen bleef.
De penis bleek letterlijk een schaamstreek verdrongen door een grote mond. Maar als ze eenmaal de drempel over waren en begonnen te praten konden ze vaak niet meer ophouden.
Rozenwater verwerkte zijn interviews tot een aantal indringende verhalen die tezamen De Fallus Debatten vormen. Het stuk wordt gespeeld door 11 mannen bekend van muziek, woninginrichting, meubelmakerij, automobiliteit, politiek, waterbouw en softe sector. Het zal niet
blijven bij een eenmalige tournee. Feitelijk is het al dertig jaar hetzelfde. Maar de komende dertig jaar zal de fallus hopelijk met minder schaamtevolle angstvalligheid door aandacht afleidende grootspraak worden vermeden.

vrijdag 30 november 2001
Boemstam
Friday September 28th 2001

Welcome departing
from 8.30 PM